Linkovi

Country glazba nagradila patriotizam, čak i ako je kontroverzan (8/4/03) - 2003-04-08


Pjevač countryja Toby Keith dobio je zadovoljštinu nakon godinu dana kontroverzi oko njegove pjesme, nastale u raspoloženju nakon terorističkih napada na New York i Washington. Pjesma "Ljubaznošću crveno-bijelo-plavog ili Ljutiti Amerikanac" osvojila je tri glavne nagrade na natjecanju za najbolji country video na televiziji.

Tekst pjesme sadrži i rečenice upozorenja teroristima poput: "… Zažalit ćete što ste se postavili protiv Sjedinjenih Američkih Država, jer ćemo vam dati čizmom u stražnjicu … tako Amerika rješava stvari." Mnogi su tekst pjesme smatrali kontroverznim, pa je tako i televizijska mreža ABC odbila emitirati ju prošle godine, u programu posvećenom proslavi 4. srpnja, Dana neovisnosti. Gledatelji su, međutim, mislili drugačije: upravo su njihovi glasovi učinili od Tobyja Keitha najvećeg pobjednika na ovom natjecanju country glazbe.

Primajući nagradu Toby Keith je izjavio: "Posvećujem ovu dragocjenu nagradu Donaldu Rumsfeldu i generalu Tommyju Franksu, kao i svim našim vojnicima u Iraku, koji ratuju za sve nas."

XS
SM
MD
LG