Linkovi

Večeras finalna utakmica sveučilišne košarkaške lige (7/4/03) - 2003-04-07


Večeras se u New Orleansu igra finalna košarkaška utakmica sveučilišnog prvenstva Sjedinjenih Država. Momčadi koje su se probile u finale su Kansas Jayhawks i Syracuse Orangeman. Kansas je osvojio prvenstvo posljednji put prije 15 godina, a Syracuse nije nikad bila najbolja momčad sveučilišne lige, a košarkaški stručnjaci predviđaju da će večerašnja utakmica biti na neki način konrast između brzine ekipe Kansasa i mladosti Syracuse.

Na putu prema današnjoj završnoj utakmici Kansas je u subotu pobjedio Marquette s čak 94:61, dok je Syracuse pobijelila Teksas s 95:84. Trener Kansasa Roy Williams morat će sa svojom ekipom proći pokraj brucoša Carmela Anthonyja i Gerryja McNamanre koji su u subotnjoj polufinalnoj utakmici zajedno postigli čak 52 koša.

"Svaki trener ima velike snove, a ako ste trener na Sveučilištu Kansas s igračima kao što su Nick Collison i Kirk Heinrics, morate imati velike snove. I da znate, učinit ćemo sve što možemo kako bi se ti snovi ostvarili - izjavio je trenera Kansasa.

Trener Syracuse Jim Boeheim svoju mladu ekipu poziva na oprez. "Vjerojatno nisu spremni u mjeri u kojoj vjeruju da su spremni" - upozorava on. Carmel Anthony za Syracuse je u subotu postigao 33 koša i imao 14 uspješnih skokova. Kako kaže, i on s nestrpljenjem očekuje večerašnju utakmicu "To je ono zbog čega igrači dolaze u koledž. Pokušavaju doći u ovakav položaj kako bi mogli igrati u finalnoj utakmici. Izgubili smo prvu utakmicu ove sezone, a ipak igramo u posljednjoj utakmici sezone."

Recimo i to da, kao i na svim većim sportskim manifestacijama u Sjedinjenm Državama, večerašnju završnicu sveučilišnog košarkaškog prvenstva prate striktne mjere sigurnosti. Policija ograničava i motri promet u blizini neworleanskog superdomea, a pregledava se sve i svakog. Na stadion se ne može s većim torbama ili ruksacima. Inače, gradske vlasti potrošile su stotine tisuća dolara na dodatne mjere sigurnosti. Kažu da će se to isplatiti, ako ova utakmica bude najuzbudljiviji događaj u New Orleansu ovaj tjedan.

XS
SM
MD
LG