Linkovi

Bush: Nećemo stati sve dok Saddam ne bude svrgnut (5/4/03) - 2003-04-05


Predsjednik Bush je izjavio da se američke snage koje se bore oko Bagdada neće zaustaviti sve dok irački čelnik Saddam Hussein ne bude svrgnut. Predsjednik je izjavio da koalicijske snage ostvaruju stalni napredak ka ostvarenju cilja – svrgavanju Saddama Husseina i razoružanju iračke vojske.

"Irački narod ima moje obećanje: naše snage će nastaviti s pritiskom sve dok tlačitelji ne budu zbačeni, a cijela zemlja oslobođena."

Predsjednik je ponovno htio ukazati na kontrast između “činova kukavičluka i ubojstva” koje čini iračka vojska te dobrote i poštivanja koalicijskih vojnika koji donose hranu i lijekove u Irak. Gospodin Bush je dodao da rat služi kao pravedno sredstvo za uklanjanje oružja masovnog uništenja.

"Sjedinjene Države i naši saveznici obećali su da će poduzeti akciju ako se diktator ne razoruža. Režim u Iraku sada može vidjeti da se mi držimo date riječi."

Gospodin Bush provodi vikend u predsjedničkoj rezidenciji u Camp Davidu prije polaska na sastanak s premijerom Blairom u Sjevernoj Irskoj.

XS
SM
MD
LG