Linkovi

Milorad Luković-Legija  ima diplomatski status i lažnu hrvatsku putovnicu (1/4/03) - 2003-04-01


Milorad Luković-Legija dobio je diplomatski status ubijajući političke protivnike i neistomišljenike Miloševićevog režima - stoji u policijskom priopćenju. Lukovića su njegovi politički mentori 1996. godine nagradili ne samo statusom diplomate već i titulom stručnjaka. Policija je također otkrila da se Luković između ostalog krije iza lažnog identiteta hrvatskog državljanina Vlade Vukmanovića na čije ime posjeduje lažnu putovnicu. Policija kaže da je ova putovnica otkrila nove detalje koji će ubrzati istragu i hapšenje ovog zločinca.

Hrvatsku putovnicu posjeduje i njegova supruga Aleksandra Ivanović koja je, stoji u putovnici, rođena u Vukovaru. Zbog svih zasluga počinjenih za zločinački režim SPS-a, JUL-a i Srpske radikalne stranke, svjedoci otkrivaju i najstrašnije zločine. Prema priopćenju MUP-a Srbije, grupa koju je predvodio Milorad Luković-Legija uživala je sve privilegije, bila joj je omogućena trgovina drogom i ljudima kao i nesmetana likvidacija svih koji su im se zbog bilo kojeg razloga zamjerili.

Sada Milorad Luković-Legija pokušava izbjeći pravdu nudeći nagodbu Tribunalu u Den Hagu. Preko posrednika se raspitivao o mogućnosti da od Haškog tribunala dobije promjenu identiteta i mjesta boravka u zamjenu za informacije o Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću - izjavili su BETI diplomatski izvori u Beogradu. Glasnogovornica Tribunala, Florence Hartman, ovu je temu odbila komentirati rekavši samo da je to previše osjetljiva tema. Ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović rekao je da je u ovom trenutku najvažnije saznati sve o zločinima u Srbiji ali i o ratnim zločinima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Ako je to put dolaska do istine onda je taj put koristan - zaključio je Goran Svilanović.

XS
SM
MD
LG