Linkovi

MTV Europe umoran od rata (27/3/03) - 2003-03-26


Posljednjih tjedan dana, televizijom dominira rat. MTV Europe, europska "podružnica" američkog Kanala Music TeleVision, međutim umorila se od rata već nakon prvog njegovog dana, i prizori iz Iraka - kao i ratova općenito - u njezinim se emisijama više uopće ne mogu vidjeti.

Jedan od upravitelja mreže, John Sunderland, poslao je poruku producentima da se "u Britaniji i ostalim zemljama Europe ne emitira niti jedan video clip koji sadrži slike vojnika, bojnih zrakoplova, bombi, raketa, uličnih borbi, prosvjeda, smaknuća i drugog osjetljivog materijala."

Navode se i primjeri zabranjenih pjesama - video spot "Boom" rock skupine System of a Down te pjesma Billyja Idola "Hot in the City", u kojoj se vide eksplodirajuće bombe. Zabranjena je čak i pjesma Aerosmitha "Don't Want to Miss a Thing", čiji video spot sadrži scene iz filma Armagedon. Nabrajaju se i pjesme čiji su tekstovi nepodobni, jer se spominje rat - sve redom skladbe protivnika rata, primjerice rock grupe Outkast i Gavina Fridaya.

Zabranjene su i sve kompozicije new-wave atrakcije iz osamdesetih, banda B-52's, očito zbog pogrešno shvaćanog imena ove skupine. "U MTV-u očito ne znaju da smo se nazvali B-52's po slang imenu za stil frizura koje nose naše članice Kate i Cindy, a ne po avionu" - izjavio je za New York Times Fred Schneider, osnivač popularnog banda iz Atlante.

XS
SM
MD
LG