Linkovi

Madonni i njenom suprugu pet anti-Oscara (23/3/03) - 2003-03-22


Madonna i njen suprug, redatelj Guy Ritchie osvojili su pet nagrada Raspberry, svojevrsnih anti-Oscara, koji se dodjeljuju za najgora filmska ostvarenja u protekloj godini. Holivudska Zaklada Golden Raspberry – Zlatne maline dodijelila je nagradu za najgori film Madonninom filmu “Swept Away”, koji je režirao njen suprug.

Guy Ritchie je također dobio jednu “Zlatnu malinu” za nagoru režiju, a Madonna se, zajedno s partnerom iz filma “Swept Away” Adrianom Gianninijem, ovjenčala i nagradom za najgori “filmski par”. “Swept Away” je, podsjetimo, američka obrada cijenjenog talijanskog filma o bogatom snobu koji se nađe na pustom otoku sa zgodnim mornarom, a također je proglašena i najgorim remakeom.

Madonna je dobila nagradu Raspberry i za najgoru sporednu žensku ulogu za svoje kratko pojavljivanje u ulozi instruktorice mačevanja u novom nastavku serijala o Jamesu Bondu “Die Another Day”, a “Zlatnu malinu” za najbolju glavnu žensku ulogu podijelila je s još jednom pjevačicom – Britney Spears, koja je prošle godine snimila svoj prvi film “Crossroads”. Najgorim glumcem godine proglašen je Roberto Benigni za svoju interpretaciju Pinokija u istoimenom talijanskom filmu.

XS
SM
MD
LG