Linkovi

U sklopu pojačanih mjera sigurnosti, FBI ispituje Iračane u SAD (21/3/03) - 2003-03-21


Američki dužnosnici tragaju za jednim osumnjičenim saudijskim teroristom koji bi, kako kažu, mogao predstavljati neposrednu prijetnju po američke interese u Sjedinjenim Državama i u inozemstvu. FBI je jučer objavio da bi 27-godišnji Adnan El Shukrijumah mogao biti uključen u novu zavjeru terorističke mreže al-Qaide. On je prošao pilotsku obuku, a posljednji je puta viđen na Floridi, prije dvije godine.

FBI isto tako ispituje niz iračkih državljana koji žive u Sjedinjenim Državama u sklopu istrage mogćih terorističkih napada, ali i u cilju pribavljanja informacija koje bi mogle pomoći ratu protiv Iraka. Američke vlasti također pojačavaju sigurnost na strateški važnim lokacijama diljem zemlje.

U sklopu sličnih akcija, tri guvernera susjednih američkih saveznih država New York, Connecticut i New Jersey organizirali su posebnu sigurnosnu koaliciju u cilju zaštite lokalne prometne infrastrukture. Primarna briga ovih dužnosnika je, kako kažu, zaštita sredstava masovnog prijevoza od kemijskog ili biološkog oružja.

XS
SM
MD
LG