Linkovi

U Washingtonu sutra počinje svjetsko prvenstvo u umjetničkom klizanju (23/3/03) - 2003-03-21


Od 24. do 30. ožujka u Washingtonu će se održati Svjetsko prvenstvo u umjetničkom klizanju. Bez obzira na rat, sudionici prvenstva intenzivno se pripremaju za ovo važno natjecanje.

Jedan od voditelja Svjetskog prvenstva u umjetničkom klizanju Sam Gutter rekao nam je nedavno na probi da se, zajedno s kolegama, sprema za ovu priredbu, iako svakodnevno pažljivo prati razvoj događaja: "Kao i svaki drugi Amerikanac, pratim događaje u svijetu. Potpuno smo predani našem poslu, radimo prekovremeno da bi natjecanje uspjelo i da bi bilo sigurno za posjetitelje i natjecatelje. Imamo odlično osiguranje i radimo sa svim policijskim agencijama u ovom području."

Gospodin Gutter dodaje da se ovo prvenstvo pripremalo prethodne tri godine i da ga zato ništa neće zaustaviti. Washington je – dodaje – odlično mjesto za takvu priredbu.

Joe Inman, koji već 27 godina sudi na klizačkim natjecanjiam, nada se da će svjetsko prvenstvo u umjetničkom klizanju razvedriti javnost u ovim za Ameriku teškim trenucima: "Ljudima treba zabava, kada su sučeljeni s ovakvim sukobom. Mnogi od nas brinu o našim vojnicima. Mislim da je zato vrlo važno da i dalje nastavimo živjeti normalno."

Klizačica Tiffany Scott, koja je u siječnju na prvenstvu u Dallasu s partnerom Philipom Dulebohnom osvojila svoju prvu titulu prvaka zemlje u klizanju u parovima, kaže da pokušava zaboraviti na rat i koncentrirati se na svoje klizanje: "Ovo mi je prvo svjetsko prvenstvo u Sjedinjenim Državama. Mislim da će se moći usporediti s Olimpijadom u Salt Lake Cityju, na kojoj su američki klizači imali tako veliku podršku publike. Drago mi je da će moja obitelj moći doći u Washington i pratiti moje nastupe. Imam povjerenja u osiguranje i nadam se da će sve proći glatko."

Tiffany Scott jedna je od dvije stotine klizača i klizačica iz četrdeset zemalja svijeta koji će nastupiti na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u umjetničkom klizanju, koje se održava u Washingtonu. Vjeruje se da će ovo natjecanje privući oko 200 tisuća gledatelja i donijeti glavnom gradu Sjedinjenih Država oko 30 milijuna dolara prihoda.

XS
SM
MD
LG