Linkovi

Oslobađanje Iraka (22/3/03) - 2003-03-21


Sjedinjene Države i njihovi saveznici koriste odlučnu silu da bi pobijedili u ratu protiv Iraka. U govoru, koji je emitiran diljem svijeta, predsjednik George Bush kazao je da je cilj u ovom sukobu jasan: razoružati Irak, osloboditi irački narod i obraniti svijet od ozbiljne opasnosti koju predstavlja oružje za masovno uništavanje.

"Stanovnici Sjedinjenih Država, kao ni naši saveznici i prijatelji neće živjeti na milosti i nemilosti izopćenog režima, koji prijeti svijetu oružjem za masovno uništavanje. Ovo neće biti kampanja polu-mjera. Nećemo prihvatiti niti jedan drugi ishod osim pobjede." - rekao je predsjednik Bush.

Koalicija predvođena Sjedinjenim Državama dolazi u Irak s poštovanjem za njegove stanovnike, njegovu veliku civilizaciju i njegove religije. Koalicija će učiniti sve što može kako bi poštedila nedužne iračke civile od zla. Prema riječima predsjednika Busha: “Pomaganje Iračanima da uspostave jedinstvenu, stabilnu i slobodnu državu tražit će našu dugotrajnu predanost. U Iraku nemamo drugih ambicija, osim uklanjanja postojeće prijetnje i vraćanja kontrole nad zemljom u ruke njenih stanovnika.”

Predsjednik Bush je jasno dao do znanja da je koalicija predvođena Sjedinjenim Državama ušla u ovaj sukob nevoljko, no da su njena odlučnost i svrha jasne. “Nadići ćemo prijetnje ovoj zemlji i svijetu. Proći ćemo kroz ovo vrijeme opasnosti i nastaviti raditi na miru. Obranit ćemo našu slobodu. Donijet ćemo slobodu drugima. Pobijedit ćemo.” - rekao je predsjednik Bush.

XS
SM
MD
LG