Linkovi

Studentska košarka: počelo 'Ožujsko ludilo' (21/3/03) - 2003-03-21


Unatoč početku rata u Iraku, u Sjedinjenim Državama je počelo je finale natjecanja u studentskoj košarkaškoj ligi NCAA, poznato kao “March Madness – Ožujsko ludilo”. Od terorističkih napada na New York i Washington, svi veći sportski događaji održavaju se pod jakim mjerama sigurnosti, a to vrijedi i za turnir najboljih studentskih košarkaških ekipa.

Turnir, na kojem sudjeluju 64 sveučilišne ekipe održava se u dvoranama diljem Sjedinjenih Država, medju njima i bivši prvaci sa sveučilišta Arizone, Kansasa i sveučilišta Duke. Iako se ove godine “March Madness” održava u ratno vrijeme, Greg Shaheen, direktor turnira, kaže da su, unatoč prošlogodišnjim povišenim mjerama sigurnosti, navijači ipak uživali u utakmicama.

Ove godine, utakmice prvog kola održavat će se, između ostaloga i u bostonskoj sportskoj dvorani Fleet, inače dvorani Boston Celticsa i profesionalne hokejaške ekipe Boston Bruins. Glasnogovornik Centra Richard Krezwick kaže da su za finale sezone u NCAA ligi uvedene mjere sigurnosti koje nadilaze propise. “Koristit ćemo pse tragače, detektore metala i sve druge sigurnosne metode. Imat ćemo i posebno jak nadzor nad objektom,” najavio je gospodin Krezwick.

Iako se govorilo o odgađanju ili čak otkazivanju pojedinih utakmica, sveučilišna košarkaška liga ipak je od toga odustala. Ralph Willard, trener ekipe sveučilišta Svetog križa, vjeruje da niti američki vojnici na Srednjem istoku ne bi željeli da se turnir otkaže. Kako kaže, i sam je bio u vojsci, pa zna koliko je vojnicima važan sport, pogotovo kada su daleko od svojih obitelji. Pobjednik turnira doznat će se 7. travnja na utakmici između dva finalista u dvorani Super Dome u New Orleansu.

XS
SM
MD
LG