Linkovi

Agent Cody Banks (17/3/03) - 2003-03-16


Zamislite da CIA, u okviru svoje misije očuvanja nacionalne sigurnosti, počne regrutirati tinejđere i od njih stvarati svojevrsne juniorske verzije Jamesa Bonda! Upravo to je premisa nove komedije, koja se ovog vikenda počela prikazivati u američkim kinima - "Agent Cody Banks".

Cody Banks naizgled se ne razlikuje od bilo kojeg drugog šesnaestogodišnjaka - pokušava uredno pratiti nastavu i raditi zadaće na vrijeme, pokušava voditi društveni život i stići pri tom obaviti ono što ga čeka kod kuće. No, to nije jedini aspekt njegovog života.

Bez obzira na skeptičnost onoga kome se povjerio - svog mlađeg brata - agent Cody je uvježban i spreman za prvu misiju. Ali, pokaže se, prva misije nije baš ono što je očekivao - treba postati što bliži jednoj šestaestogodišnjoj učenici i saznati o njoj što je više moguće. Kako ubrzo shvaća, sve verzije borbenih vještina kojima vlada nimalo ne pomažu u prigušivanju nervoze zbog lijepe vršnjakinje.

Šesnaestogodišnji Frankie Muniz, već etablirana zvijezda televizijske serije "Malcolm in the middle", tumači ulogu agenta Codyja Banksa. Kaže da mu se tom ulogom ispunio san vjerojatno svakog tinejđera - da bude akcijski junak. Još više mu se dopalo što je dobio satove borbenih vještina i u većini akcijskih scena sudjelovao sam, bez dvojnika.

"Gotovo sve akcijske scene sam sam odradio, osim onih s daskanjem. Sve scene borbi sam sam snimao osim nekih prevrtaja u zraku. Htio sam probati napraviti sve sam jer mi je strašno kad se u filmu, u sceni borbe, kadar odmiče od glumaca kako se ne bi vidjelo da ih zamjenjuju kaskaderi ili dvojnici. Mene se vidi gotovo stalno, jer sam htio naučiti i probati što više mogu … u tome je i dio zabave pri snimanju, da se nauči što više."

Hilary Duff tumači ulogu Natalie, školske kolegice Codyja Banksa, ali i njegove prve misije. Mladoj televizijskoj publici i ona je već poznata po seriji "Lizzie McGuire". Ovaj je lik, međutim, kaže mlada glumica, posve drugačiji.

"To je jedna sjajna uloga jer je Natalie popularna u školi, sve joj polazi za rukom i stvarno je vrlo samostalna. Kako nema majke, sama se, s ocem, brine o kućanstvu. Moja ranija uloga, Lizzie McGuire je potpuno drugačija - nesigurna, ovisna o podršci obitelji … potpuno drugačija."

Naravno, pravoj komediji treba i seksi tajna agentica. Tu ulogu, u odgovarajućoj odjeći od tijesno pripijene kože ili minimalnim mini-suknjicama, tumači Angie Harmon.

Redatelj filma je Norvežanin Harald Zwart kojemu je to drugi američki igrani film. U ostalim ulogama pojavljuju se Keith David, kao šef CIA-e, te južnoafrički glumac Arnold Vosloo, kao glavni negativac. Glazbu za film je skladao John Powell. (db)

XS
SM
MD
LG