Linkovi

Tracy McGrady - nasljednik Michaela Jordana? (15/3/03) - 2003-03-14


Iako ima samo 23 godine Tracy McGrady je jedan od najdominatnijih igrača američke profesionalne lige. Kako se čini, on postaje jedan od vodećih kandidata za nasljednika Michaela Jordana:

Kada je okružen radozlanim novinarima, a to je svakodnevna situacija, Tracy McGrady odaje smirenost svojstvenu velikim i samopouzdanim igračima. Tako je bilo i nakon što je njegov Orlando Magic izgubio u s jednim košem razlike u gostima protiv Washington Wizardsa. U tom susretu McGrady je ubacio 43 koša. Poslije svoje, možda posljednje, utakmice protiv Michaela Jordana, McGrady - odjeven u sivo baršunasto odijelo i s dijamantnom naušnicom - kaže da je postigao ono što je želio, a to je - pokazati Jordanu da ostavlja profesionalnu košarku u dobrim rukama:

"Poruka otprilike glasi - u redu, ti si svoje učinio, a sad je red na nama, na njegovim nasljednicima kao što smo Kobe Bryant i ja. Nadamo se da ćemo i mi poput njega jednog dana biti inspiracija drugima.”

Tracy McGrady je u posljednje vrijeme imao nekoliko utakmica u kojima je postigao preko 40 koševa, te on i Kobe Bryant vode na ligaškoj ljestvici po prosjeku koševa po utakmici. Govoreći o McGradyu Jordan je izjavio da je jako napredovao otkako je 1997. godine izravno iz srednje škole pristupio Toronto Raptorsima, odakle je, htijući izaći iz sjene svog bliskog rodjaka Vincea Cartera, koji je u to vrijeme dominirao medju mladim NBA igračima, prešao u Orlando Magic.

Međutim Jordanov natjecateljski duh još uvijek ne želi predati štafetu mladom braniču iz Orlanda. "To dolazi s zrelošću i on će nastaviti sa sazrijevanjem. Pretpostavljam da bi najbolji dvoboj za gledati bio između njega i Kobe Bryanta, a ne protiv mene. Međutim ovu utakmicu smo dobili mi i to je sve što je bitno" - rekao je nedavno Jordan.

Orlando vodi tijesnu borbu s Washington Wizardsima i Kukočevim Milwaukee Bucksima za ulazak u medju osam najboljih ekipa Istočne konferencije što osigurava nastup u playoffu. Da bi ušli u doigravanje i čak možda se na kraju susreli s Los Angeles Lakerisma Kobea Bryanta, McGrady mora ostati zdrav i u formi. Međutim za sve što ga čeka McGrady mora imati i pomoć suigrača, prije svega su tu računa na sve bolje rookie-je Gordana Giričeka i Drewa Groodena.

XS
SM
MD
LG