Linkovi

'Priče iz davnine' na interaktivnom festivalu u Austinu (11/3/03) - 2003-03-10


Pod nazivom SXSW Interactive Festival, u texaškom gradu Austinu u tijeku je međunarodna multimedijska manifestacija, koja je stigla do finala u kojem se našao i jedan hrvatski CD-ROM. Radi se o proizvodu jednogodišnjeg rada preko stotine animatora, kompozitora, glazbenika, glumaca i programera iz Hrvatske, Sjedinjenih Država, Kanade, Škotske, Australije, Danske, Njemačke, Rusije i Francuske.

A sadržaj dva CD-ROMa su generacijama djece poznate Priče iz davnine, Ivane Brlić Mažuranić. Producent tog pothava je kuća ALT F4-Bulaja. Zamolili smo sinoć Helenu Bulaja, jednu od najistaknutijih osoba u ovom projektu koja se nalazi na festivalu u Austinu, da nam kaže kakvi su njeni dojmovi nakon što su proglašeni dobitnici.

Helena Bulaja: Bili smo vrlo zadovoljni samim ulaskom u finale s obzirom da je bilo oko sto nominiranih web sajtova u dvadeset kategorija, od koji je nekih sedam dolazilo izvan Amerike, mislim da je to već bio dovoljno veliki uspjeh. Naravno, čovjek se uvijek nada nagradi, ali mi smo već zadovoljni bili i sa samom nominacijom. Ovaj dan je za nas bio vrlo uspješan jer smo na jednoj prezentaciji internetske industrije postigli jako veliki uspjeh, gdje su mnogi sajtovi, koji se trenutno bave promocijom filma na Internetu.... jednostavno su me opkolili nakon prezentacije. Dojmovi su još uvijek na neki način podijeljeni. Znate kako je, čovjek očekuje da će pobijediti, a ovo nam je - moram priznati - prvi put da nismo pobijedili. Međutim, za jednu zemlju kao što je Hrvatska uopće biti u Americi nominiran na jednom ovakvom festivalu u Texasu, stvarno predstavlja veliko priznanje.

XS
SM
MD
LG