Linkovi

Mercedesov model E-klase sve popularniji (9/3/03) - 2003-03-08


Automobili njemačkog proizvođača Mercedes-Benz prodaju se posljednjih mjeseci u Sjedinjenim Državama u rekordnom broju. Model E-klase nalazi se u konkurenciji luksuznih automobila srednjeg nivoa s cijenom između 47 i 60 tisuća dolara.

Na pitanje zašto bi netko toliko potrošio kada na tržištu postoje pet puta jeftinija vozila, Matt DeLorenzo, urednik časopisa Road and Track, koji se izdaje u Detroitu, odgovara:

“Za početak, za te novce dobijete Mercedesovu trokraku zvijezdu na haubi i sve ono što ide s tim statusnim simbolom, uključujući tradiciju proizvodnje visoko-kvalitetnih i elitnih automobila. S ovim modelom dobivate i nešto naglašeniji stil nego što je to uobičajeno kod Mercedesa, za što mislim da je izravan odgovor na pojavu novih konkurenata u luksuznoj klasi, poput marki Infiniti i Lexus.”

Mercedes E-klase je prepun najnovije elektronske opreme za povećanje udobrnosti, praktičnosti i sigurnosti vozila. Jedan od primjera je takozvani Distronic uređaj pomoću kojeg vozilo automatski održava željenu udaljenost od automobila koji se nalazi ispred.

Cijena od 50 tisuća dolara je po nekima previsoka, čak i ako je i možete priuštiti. Međutim samo u siječnju 2003 godine u Sjedinjenim Državama je prodano više od četiri i pol tisuće Mercedesa nove E-klase, što je 40 posto više nego u prvom mjesecu prošle godine.

XS
SM
MD
LG