Linkovi

UN tvrdi da marinci krše režim razvojačene zone između Kuvajta i Iraka (7/3/03) - 2003-03-07


Mirovne snage Ujedinjenih naroda u Kuvajtu tvrde da su primjetile kako američki marinci - duž demilitarizirane zone između Kuvajta i Iraka - u žici postavljenoj duž granice prave rupe za prolaz.

Glasnogovornik svjetske organizacije je rekao da su mirovne snage u protekla tri dana izvjestile o brojnim kršenjima režima razvojačene zone, Počinili su ih - kako se tvrdi - muškarci u civilnoj odjeći koji su vozili terenske automobile. Prema izjavi glasnogovornika svjetske organizacije neki od njih su se identificirali kao američki marinci.

******

Američke oružane snage su priopćile da su koalicijski zrakoplovi u ophodnji nad zonom zabrane leta, na jugu Iraka, napali jedan pokretni irački radar.

U izjavi američke vojske navodi se da je su Iračani doveli radar u područje gdje je predstavljao opasnost po američke i britanske zrakoplove.

Koalicijski zrakoplovi pojačali su ophodnje u zonama zabranjenima za letenje koje su uspostavljene kako bi se zaštilo iračke Kurde, na sjeveru i muslimane Shiite na jugu Iraka, od napada snaga Saddama Husseina.

XS
SM
MD
LG