Linkovi

Clinton i Dole debatiraju na '60 Minutes' (7/3/03) - 2003-03-06


Bivši američki predsjednik Bill Clinton i njegov protivnik na predsjedničkim izborima 1996. godine, senator Robert Dole, od nedjelje zajednički nastupaju na televiziji - u okviru popularnog informativno-dokumentarnog programa "60 Minutes".

Dvojica će bivših političara u trominutnim debatama svake nedjelje raspraviti po neko od aktualnih političkih pitanja. Debata će ukupno biti deset, trajat će do svibnja, a bit će emitirane između pojedinih priloga ove popularne emisije. Postoji mogućnost da debatna ekipa Clinton-Dole slično učini i iduće godine, o čemu se još pregovara s televizijskom mrežom CBS.

U priopćenju kojim najavljuje debate sa svojim bivšim suparnikom Robertom Doleom, predsjednik Clinton je izjavio da je "zemlji potrebna civilizirana debata o političkim pitanjima koja se odnose na domaće ali i na vanjskopolitičke teme."

Gospodin Dole je rekao da se nada da će diskusija biti "žustra, provokativna, ali bez međusobnog vrijeđanja."

Supruge oba bivša političara, i Billa Clintona i Boba Dolea, danas su članice Senata Sjedinjenih Država. Hillary Rodham Clinton u Senatu zastupa saveznu državu New York, a Elizabeth Dole Sjevernu Karolinu.

O najnovijem razvoju dogadaja vezanim uz ovu teme poslušajte emisije Glasa Amerike na hrvatskom jeziku koje se emitiraju tri puta dnevno. i .

XS
SM
MD
LG