Linkovi

Skidanje kilograma - važno je pokušati! (6/3/03) - 2003-03-05


Svi oni koji su ikada pokušali izgubiti pokoji suvišni kilogram, znaju da taj proces nije niti ugodan, niti da mu je uspjeh zajamčen. No, svi oni koji neprestano pokušavaju, ali rijetko uspijevaju izgubiti višak kilograma mogu pronaći utjehu u najnovijem istraživanju, koje pokazuje da nije toliko važno uspjeti, koliko – pokušati.

Istraživanje, koje je provelo američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, pokazalo je, naime, da čak i one osobe koje neuspješno pokušavaju izgubiti težinu, mogu time pomoći svojem zdravlju.

Prema rezultatima istraživanja, stopa smrtnosti među onima koji su uspješno dijetom “skinuli kile” pala je za 24 posto, dok je među onima kojima dijeta nije uspjela – pala za čak 19 posto.

Stručnjaci smatraju da se pad smrtnosti među “neuspješnima” može objasniti činjenicom da već i samo držanje dijete odražava općenito usvajanje zdravog načina života.

Istraživanje je trajalo devet godina i obuhvatilo je preko šest i pol tisuća predebelih osoba. Njegovi rezultati objavljeni su u Analima interne medicine Američkog koledža liječnika.

XS
SM
MD
LG