Linkovi

Čelnici kongresnih odbora za obavještajna pitanja pozdravili uhićenje Shaikha Mohammada (2/3/03) - 2003-03-02


Nakon uhićenja visokog člana al-Qaide Khalida Shaikha Mohammada pojavila su se kontradiktorna izvješća oko toga u čijoj se nadležnosti on nalazi. Neki pakistanski dužnosnici kažu da je osumnjičeni glavni organizator terorističkih napada od 11. rujna 2001. godine predan američkim dužnosnicima te da je prebačen izvan Pakistana. Međutim, pakistanski ministar unutarnjih poslova izjavio je da je Khalid Shaikh Mohammad još uvijek u nadležnosti pakistanskih vlasti.

Čelnici kongresnih odbora za obavještajna pitanja pozdravili su uhićenje Khalida Shaikha Mohammada. Predsjedatelj Odbora za obavještajna pitanja američkog Senata, Pat Roberts, izjavio je da je do uhićenja visokog člana al-Qaide došlo u trenutku kad je teroristička organizacija Osame bin Ladena pripremala proljetnu ofenzivu u Afganistanu. Gospodin Roberts je rekao da su se članovi al-Qaide počeli okupljati u pograničnom području između Pakistana i Afganistana kako bi pokrenuli nove napade. Sentor Roberts je dodao da uhićenje Muhameda predstavlja snažan udarac al-Qaidi.

Predsjedatelj Odbora za obavještajna pitanja Zastupničkog doma Kongresa, Porter Goss, izjavio je za televizijsku mrežu ABC da se hvatanje Khalida Shaikha Mohammada može usporediti s oslobođenjem Pariza u Drugom svjetskom ratu. “Ovo je veoma važan događaj koji će, uvjeren sam, voditi i ka drugim vrlo uspješnim aktivnostima”, izjavio je gospodin Goss.

XS
SM
MD
LG