Linkovi

Povjerenje potrošača najniže u posljednjih deset godina (25/2/03) - 2003-02-25


Povjerenje američkih potrošača u gospodarstvo palo je na najnižu razinu u gotovo deset godina. Kako pokazuju najnovije vladine statistike, s približavanjem mogućeg rata u Iraku, indeks povjerenja potrošača pao je od siječnja na 64 boda, odnosno, gotovo punih 15 bodova, što mu je najniža razina od siječnja 1993., kada je iznosio 60.3 boda.

******

Cijene dionica najvećih europskih kompanija pale su danas na najnižu razinu u proteklih šest godina, zahvaljujući, između ostaloga, strahu od rata protiv Iraka, padu cijena dionica na Wall Streetu i tenzijama oko sjevernokorejskog nuklearnog programa.

******

Cijene nafte danas su ponovno porasle, prije svega zbog velike potražnje za lož-uljem i prirodnim plinom u Sjedinjenim Državama, gdje su hladno vrijeme i minimalne zalihe dovele cijene goriva na rekordno visoke razine. Cijena sirove američke nafte porasla je za 51 cent i sada iznosi 36 dolara i 99 centi po barelu. Prema najnovijim vladinim statistikama, američke zalihe destilata niže su 30 posto nego u istom razdoblju prošle godine.

XS
SM
MD
LG