Linkovi

Britanija spremna pridružiti se SAD u eventualnom  ratu protiv Iraka (24/2/03) - 2003-02-24


Britanija je spremna priključiti se Sjedinjenim Državama u eventualnom ratu ratu protiv Iraka – izjavio je britanski ministar obrane Geoffrey Hoon tijekom posjete Kuvajtu i britanskim vojnicima razmještenima u toj zemlji.

Prema riječima britanskog ministra obrane, službeni London smatra da Saddam Hussein neće nikada ispuniti traženja Ujedinjenih naroda, ako ona ne bude potkrijepljena vjerodostojnom vojnom prijetnjom. "Za neke rat nikada neće biti opravdan. Poštujem one koji imaju takva čvrsta, moralna stajališta. No vjerujem da je povijest, na žalost, pokazala da su oni u krivu. Saddam Hussein je čvojek koji nikada, niti jednom nije djelovao razumno ako nije bio suočen sa snažnom alternativom".

Gospodin Hoon je dodao da bi ne postojanje jedinstvene bojišnice protiv Saddama Husseina poslalo opasnu poruku iračkom čelniku. "Za Saddama Husseina bi bila pobjeda ako se sada povučemo, a on zadrži prilične zalihe oružja i proširi svoju čvrstu vlast nad Irakom. To bi bilo potkopavanje samih Ujedinjenih naroda".

Pored Kuvajta, britanski ministar obrane će posjetiti Bahrein, Katar i Ujedinjene Arapske Emirate.

XS
SM
MD
LG