Linkovi

Dodijeljene nagrade Grammy (24/2/03) - 2003-02-24


Američka akademija za snimljenu glazbu održala je sinoć u newyorškom Madison Square Gardenu 45-godišnju dodjelu glazbenih nagrada Grammy - najprestižnijih američkih nagrada za glazbena dostignuća.

Jedan od prvih dobitnika Grammya bio je kontroverzna raperska zvijezda EMINEM koji je osvojio nagradu za najbolji rap-album. Veliki uspijeh na ovogodišnjoj dodjeli glazbenih nagrada postigli su Bruce Springsteen i Dixie Chicks sa po tri osvojena Grammya.

Dixie Chicks su osvojile nagradu u kategorijama za najbolji country album, najbolju vokalnu country izvedbu, te za najbolju instrumentalnu izvedbu u kategoriji country-glazbe. Bruce Springsteen je osvojio nagrade u kategorijama za najboljeg rock izvođača, najbolju rock pjesmu i za najbolji rock album pod nazivom “The Rising” što je ujedno bio i naslovne skladbe.

Nedjelja je bila velika večer za 23-godišnju Noru Jones koja je osvojila čak 5 Grammya s pjesmom “Don’t Know Why” s pobjedničkog pop albuma godine “Come Away With Me”.

Norah Jones je osvojila Grammy u kategorijama za najboljeg novog izvođača, za pjesmu godine, album godine, najboljeg ženskog pop izvođača, te za najbolju vokalnu izvedbu u konkurenciji pop albuma. “Nikada nisam ni sanjala da će glazba koju ja stvaram postati tako popularna – ovo je zaista nevjerojatno” – izjavila je Norah Jones.

Svečanost dodijele Grammya započeli su Paul Simon i Art Garfunkel s izvedbom njihovog hita iz 60-tih godina “The sound of silence”. Ovaj proslavljeni duo dobio je nagradu za životno djelo koje je dodijeljeno od strane Američke akademije za snimljenu glazbu.

XS
SM
MD
LG