Linkovi

Sljedećeg tjedna nova rezolucija o Iraku (23/2/03) - 2003-02-22


Sjedinjene Države će sljedećeg tjedna podnijeti novu rezoluciju o Iraku u Vijeću sigurnosti, najavio je predsjednik Bush. U toj rezoluciji, prema njegovim riječima, stajat će jasno i jednostavno rečeno da Irak ne ispunjava zahtjev Ujedinjenih naroda o razoružanju. Gospodin Bush je dao tu izjavu na svom ranču u Texasu nakon sastanka sa španjolskim premijerom Jose Mariom Aznarom.

Čelnik Međunarodne agencije za atomsku energiju Mohamed ElBaradei izjavio je da iračke vlasti još uvijek u potpunosti ne suradjuju s inspektorima Ujedinjenih naroda. Gospodin ElBaradei je rekao na konferenciji za novinare u Iranu da želi vidjeti aktivnu suradnju poglavito po pitanju intervjuiranja znanstvenika.

Čelnik inspekcija Ujedinjenih naroda za iračko oružje, Hans Blix, poručio je Iraku da započne s uništavanjem zabranjenih raketa do sljedeće subote. Gospodin Blix je rekao da domet raketa tipa Al-Samoud 2 prelazi ograničenja Ujedinjenih naroda te da one trebaju biti uništene zajedno s motorima za pokretanje i sustavima za kontrolu i navođenje.

XS
SM
MD
LG