Linkovi

Gary Payton odlazi u Milwaukee Buckse (21/02/03) - 2003-02-21


Ako je nešto košarkaška vijest onda je to prelazak Garyja Paytona iz Seattlea u Milwaukee, odnosno odlazak Raya Allena iz Milaweukeea u Seattle. Tako će, po mnogima, najbolji ligaški playmaker, 34-godišnji Payton, karijeru nastaviti u klubu kojeg trenira njegov “stari” trener iz SuperSonicsa, Goerge Karl, s kojim su na čelu Sonicsi i ostvarili najveće uspjehe u povijesti kluba. Treba li uopće napominjati da je trenerove zamisli na terenu, uz Shawna Kempa, provodio upravo svestrani i vrlo inteligentni Gary Payton koji je u Seattleu proveo 12 i pol godina, a zato je vrijeme devet puta igrao za All Star momčad. S njim je u Buckse otišao i talentirani Desmond Mason.

27-godišnji Ray Allen je, opet, godinama bio prvo ime Milwukee Bucksa. Smatra se za jednog od najboljih šutera na svijetu. Tri je puta igrao za All Star momčad. I Allen i Payton su vodje svojih momčadi, s tim što Allen to čelništvo ne pokazuje na terenu, nego više u svlačinici, dok je Payton eksplozivniji i često preuzima ulogu trenera na terenu. S Allenom iz Milwaukeea odlaze još i Kevin Ollie te Ronald Murrey. Bilo je dosta priče o tome da će i Milwaukee iz New York Knicksa preći Lattrel Sprewell u zamjenu za Sama Cassella, ali ništa od toga, jer je prijelazni rok okončan. Zanimljivo je da se baš večeras sastaju Seatlle i Milwaukee, pa ćemo vidjeti dosta zanimljivih situacija, ali i provjeriti kako se izmjene u koncepciji igre Bucksa održavaju na nastup Tonija Kukoča.

New Orleans Hornets su svog dugodišnjeg centra Eldvina Campbella zamijenilio za braniča Seattle SuperSonicsa Kannya Andersona, a da podsjetimo da je ranije hrvatski košarkaš Gordan Giriček prešao u Orlando Magic, nakon što ga je njegov dosadašnji klub Memphis Grizzlies zamijenio za Mikea Millera. Uz Giričeka, Memphis je u Orlando poslao još jednog rookiea Drewa Goodena, dok Miller i Ryan Humphrey odlaze iz Floride.

XS
SM
MD
LG