Linkovi

Janica - 'Croatian Sensation'! (16/2/03) - 2003-02-16


Jutrošnja izdanja američkih novina posvećuju značajno mjesto na svojim sportskim stranicama najnovijem uspjehu Janice Kostelić. Pod naslovom "Hrvatska senzacija odvezla se do pobjede u slalomu" najtiražniji američki dnevni list "USA Today" piše da je olimpijska prvakinja vozila dvije pobjedničke vožnje unatoč teškim bolovima u ramenu i desnom koljenu. Podsjećajući da je Janica prva skijašica koja je osvojila četiri medalje na olimpijskim igrama, “USA Today” ističe da prije ove godine, Janica nije nikada osvojila medalju na svjetskim prvenstvima.

Ranije, citira ovaj list njezine riječi, "uvijek sam tvrdila da mi svjetska prvenstva nisu bila toliko važna, ali sada, kad gledam svoje medalje, jako sam sretna. Ustvari, jako volim medalje i sad mi sve izgleda drugačije nego što sam ranije tvrdila."

"Washington Post" također je Janicu stavio već u naslov svog izvješća iz St. Moritza, ustvrdivši u prvoj rečenici da modrice i bolovi nisu nešto što bi spriječilo ovu 21-godišnju zvijezdu skijanja da propusti utrku na svjetskom prvenstvu. Štoviše, piše washingtonski list, Janica Kostelić je svojim liječnicima rekla da je jedini način da propusti utrku taj da ju zavežu za krevet. Stežući zube od bolova, hrvatska skijaška senzacija, - kako je naziva “Post” -, pokazala je pravi školski stil i prvoklasnu tehniku, nepogrešivo simetričnih nogu i besprijekornih pokreta tijela kojima je proklizala kroz stazu na kojoj su mnoge prije nje izletjele.

"New York Times" piše da je Janica Kostelić svoje prvo zlato u St. Moritzu osvojila samo s bolnim koljenom, dok je za drugo dodala još i teško udareno rame. I ne samo to, dodaje “Times”, ona je tako odmah Amerikancu Bodeu Milleru otela primat na dvije zlatne medalje na ovom svjetskom prvenstvu. Jedina stvar koja Janici Kostelić može učiniti ovaj vikend još boljim, piše “New York Times”, jest da njezin brat Ivica, trenutno vodeći u slalomu u svjetskom kupu, pobijedi u svojoj utrci, danas. Priznala je, piše njujorški dnevnik, da nikada nije nervozna pred vlastiti start, ali je uvijek nervozna kada joj je brat na startnoj poziciji.

“New York Times” citira i mišljenje Bode Millera da su brat i sestra Kostelić pravi materijal za prvake - oboje znaju kako se natjecati i kako se opustiti, kazao je Miller, dodavši da se oboje sjajno nose i s pritiskom koje donose vrhunska sportska natjecanja.

XS
SM
MD
LG