Linkovi

Bush: 'Igra skrivača u Iraku je završena' (11/2/03) - 2003-02-11


Irak je odobrio uporabu zrakoplova za eletronsko osmatranje tipa U-2, koji bi prikupljenim podacima pomogli inspektorima Ujedinjenih naroda u potrazi za oružjem masovnog uništavanja. Vlasti u Bagdadu pismeno su izvjestile inspektore da zrakoplovi za izviđanje američke proizvodnje mogu biti korišteni – što je bio jedan od ključnih zahtjeva dvojice najviših inspektora Ujedinjenih naroda. Predsjednik Bush je, međutim, odbacio iračko prihvaćanje zrakoplova za osmatranje, naglašavajući da irački čelnik Saddam Hussein samo pokušava dobiti na vremenu.

Dopuštenje Bagdada je – prema njegovim riječima - stiglo prekasno Gospodin Bush je pri tome iznio novu optužbu na račun predsjednika Husseina:“Saddam Hussein razmješta svoje vojne snage unutar civilnih naselja, s ciljem da zaštiti vojsku, te optuži koalicijske snage za civilne žrtve koje je on izazvao.”

Kao još jedan znak spremnosti Bijele kuće na pokretanje akcije protiv Iraka, predsjednik Bush je jučer rekao republikansim kongresmenima da je “igra skrivača u Iraku završena”.

XS
SM
MD
LG