Linkovi

Davis Cup: 'Hrvatska gura Sjedinjene Države prema rubu' (9/2/03) - 2003-02-09


Nakon jučerašnje pobjede Ivan Ljubičića i Gorana Ivaniševića nad američkim parom James Blake i Mardy Fish, a uoči današnjih uzvratnih pojedinačnih mečeva, pogledajmo što američki tisak piše o ovom Davis Cup susretu.

"Hrvatska gura Sjedinjene Države prema rubu", naslovio je svoj članak "Washington Post" i započeo rečenicom: "Goran Ivanišević se trznuo od bola pri svakom serviranju. Ali, nakon izgubljena prva dva seta, prvak Wimbledona 2001. i Ivan Ljubičić potpuno su zaprepastili američki par." Blake i Fish, navodi "Post", krive same sebe za poraz, ali se i žale na tri tisuće navijača, koji su galamili i zviždali za vrijeme serviranja i tijekom igre. "Tome zaista nema mjesta u meču koji bi trebao biti simbol prijateljstva i dobre volje," navodi "Post" riječi Jamesa Blakea.

"Za Davis Cup, Ivanišević se previjao, ali se nije slomio", naslovio je svoje izvješće "New York Times" i podsjetio čitatelje da su Ivanišević i Ljubičić pobijedili nadoknadivši dva seta u korist protivnika u svoja četiri posljednja meča parova u Davis Cupu. Times podsjeća da su se Sjedinjene Države od 1900, kada je održan prvi Davis Cup, samo pet puta uspjele oporaviti i pobijediti nakon što je protivnička ekipa vodila sa 2-1. Posljednji puta to je bilo prije tri godine, protiv Češke.

Američki dnevni list s najvećom tiražom, "USA Today", ističe činjenicu da, za daljnji prolaz američke Davis Cup reprezentacije, danas pobjede moraju ostvariti i Blake i Fish, dok bi Hrvatskoj bila dovoljna pobjeda Ljubičića protiv doduše bolje rangiranog Blakea. No, ističe taj list, Sjedinjene Države su osvojile Davis Cup trideset i jedan puta, dok Hrvatska, pa niti, ranije, Jugoslavija, nikad nije doprla ni do finala.

XS
SM
MD
LG