Linkovi

Bernard Luketich posjetio Vukovar (10/2/03) - 2003-02-09


Predsjednik Hrvatske bratske zajednice Bernard Luketich posjetio je Vukovar gdje je s vukovarsko-srijemskim županom Nikolom Šaferom razgovarao o dosadašnjoj suradnji i budućoj pomoći hrvatskog iseljeništva.

Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer je rekao kako se razgovaralo o širokom spektru tema jer je gosta iz Amerike mnogo toga zanimalo, te da je riječi bilo o obnovi, povratku i kvaliteti življenja, kao i perspektivama koje ovo područje ima prema svom prirodnom okruženju. Bernard Luketich već 25 godina presjeda Hrvatskom bratskom zajednicom, najvećom organizacijom Hrvata na američkom kontinentu koja pomaže očuvanju hrvatskog indentitea u iseljeništvu, a ovo mu je drugi posjet Vukovaru.

“Bio sam ovdje odmah poslije rata i iamao sam želju da vas opet posjetim da vidim kako napredujete. Jako mi je drago da smo danas ovdje i da se možemo vidjeti u Vukovaru", rekao je Luketich.

Na pitanje kolio su Hrvati u Americi upoznati sa situacijom u Vukovaru, odgovorio je: "Dobro smo upoznati sa situacijom, primamo sve novine i vijesti iz Hrvatske, recimo 90 posto nas prati sve što se događa ovdje u Hrvatskoj".

Gospodin Luketich je dodao da Hrvati iz Amerike mogu pomoći u humanitarnim pitanjima a da Hrvati u domovini moraju sami riješiti svoje političke probleme. "Podupirati one koje vi izaberete", naglasio je Luketich.

Organizatori Luketicheva posjeta nisu znali zbog čega ih nije primio vukovarski gradonačelnik Vladimir Štengl, iako je to bilo predviđeno hodogramom posjeta.

XS
SM
MD
LG