Linkovi

Film tjedna: 'Kako izgubiti momka za deset dana' (8/2/03) - 2003-02-08


Kate Hudson i Matthew McConaughey igraju naslovne uloge u novom filmu tjedna koji vam danas predstavljamo. Romantična komedija ima jedan zanimljiv detalj oko kojeg gradi priču – ni mladić, niti djevojka nisu iskreni u svojim nakanama.

Ono što Andie ne zna jest da je Ben, koji radi u jednoj reklamnoj agenciji, ušao u romantičnu vezu zbog opklade, tvrdeći da može navesti bilo koju djevojku ili ženu da se zaljubi u njega.

Međutim, Ben ne zna da je Andie, djevojka koju je odabrao, novinarka jednog časopisa. Njoj je ova veza novinarski zadatak pod naslovom “Kako izgubiti momka za deset dana”.

Kate Hudson igra ulogu Andie. Njoj se u ovom filmu sviđa činjenica da u ovoj ljubavnoj priči svatko tko traži romantičnu vezu može prepoznati mnoge momente.

"Mislim da dobijate obje perspektive. Film govori o ženskoj i muškoj perspektivi iste situacije. Zbog toga mi se scenarij toliko svidio. Bio je drugačiji, i nekako staromodan jer se radilo o tome da je jedna situacija stajala između dvoje ljudi, nije se radilo o nekoj trećoj osobi koja bi smetala toj ljubavnoj vezi. Svima nam se to nekada dogodilo, svi smo to iskusili, bez obzira kojeg ste spola ili seksualne orijentacije," kaže mlada glumica.

Matthew McConaughey priznaje da je, baš kao i većina drugih muškaraca, sklon stereotipnom načinu razmišljanja da se ovakav film najviše sviđa ženskom dijelu filmske publike. Međutim, dodaje on, u ovom filmu muškarac ima svoju vlastitu perspektivu situacije, i svoje vlastite motive, nije samo statist.

Lik Bena mu se svidio, kaže McConaughey, jer je dobar, voli život, voli žene i poželjan je, pa je bilo pravo zadovoljstvo odigrati tu ulogu.

Matthew McConaughey vjeruje da je “kemija” koja postoji izmedju dva glavna lika izuzetno pridonijela filmu.

"Scenarij za romantičnu komediju je obično dosta jednostavan. Možete se kladiti da će dečko i cura na kraju ostati zajedno, nema velikih iznenadjenja. Ako u jednostavnoj priči poput romantične komedije, ima i “kemije”, tada se u vama budi navijačka strast, i želite da glavni junaci ostanu zajedno. Smijete se im se i smijete se s njima. Ključ ove komedije jest činjenica da publika zna da se Ben okladio da može osvojiti srce bilo koje djevojke, a da Andie to ne zna. I obrnuto, Ben ne zna da je Andie na novinarskom zadatku. Vi uživate dok se oni međusobno dovode do ludila," objašnjava McConaughey.

Uz dva naslovna lika, u filmu još igraju i Bebe Neuwirth i Robert Klein. Pripala im je uloga šefova, Andienog i Benovog. Film je snimljen u New Yorku, na nekim od njegovih najromantičnijih lokacija.

XS
SM
MD
LG