Linkovi

Davis Cup: Hrvatska - SAD 1-1 (8/2/03) - 2003-02-08


Nakon prvog dana prvog kola Davis cup natjecanja, Hrvatska i Sjedinjene Države imaju svaka po jednu pobjedu. Hrvatskoj reprezentaciji pobjedu je u Zagrebu donio Ivan Ljubičić u meču protiv Mardyja Fisha, dok je James Blake pobijedio Marija Ančića. Danas igraju parovi - za Hrvatsku, Ivan Ljubičić i Goran Ivanišević, a za Sjedinjene Države, Mardy Fish i James Blake.

U ostalim susretima Davis cupa, trenutni prvak Rusija, protiv Češke, u Ostrawi, 1-1; Francuska vodi protiv Rumunjske, u Bukureštu, 2-0, Australija, u Sidneyu, vodi protiv Britanije, 2-0; s 2-0 vodi i Španjolska protiv Belgije, dok Nizozemska i Švicarska u svom dvoboju imaju svaka po jednu pobjedu. Neriješen, 1-1, je i meč Brazila i Švedske, dok Argentina vodi protiv Njemačke, 2-0. Pobjednici prvog kruga, koji će se znati nakon današnjih mečeva parova, odnosno sutrašnjih uzvratnih pojedinačnih susreta, sastaju se u četvrtfinalu, koje će se igrati u travnju.

Kad smo već kod tenisa, spomenimo dvoranski turnir za žene u Parizu, Gaz de France, na kojemu se danas, u polufinalnim susretima ogledaju Serena Williams protiv Eleni Danilidou, te Elena Dementijeva protiv Amelie Mauresmo.

XS
SM
MD
LG