Linkovi

Rolling Stonesi protiv globalnog zatopljavanja (7/2/03) - 2003-02-07


Jučer su u Centru Staples u Los Angelesu besplatno nastupili Rolling Stonesi. Zarada od koncerta, jednog od rijetkih besplatnih nastupa u više od trideset godina dugoj karijeri ove britanske rock skupine, namjenjena je promotivnih naporima da se javno mnijenje informira o opasnostima globalnog zatopljavanja.

Nastup je organizirala američka ekološka organizacija National Resources Defense Council, koja je kupila većinu ulaznica za koncert, te ih podijelila svojim pristašama i drugim uzvenicima.

Prije koncerta, pjevač Rolling Stonesa Mick Jagger izjavio je da su se on i njegovi kolege odlučili na održavanje besplatnog nastupa zbog toga što se radi o "pozitivnoj ideji."

Rolling Stonese je na sinoćnjem koncertu najavio bivši američki predsjednik Bill Clinton. U kraćem obraćanju, on je rekao da je "zadatak svih nas, cijele javnosti, da spašavaju planetu, kako ne bi izgorjela."

Na konceru je bilo oko 12 tisuća posjetitelja, među kojima su bile i neke hollywoodske zvijzde, poput Piercea Brosnana, Leonarda DiCapria i Lise Kudrow.

Posljednji besplatni koncert Rolling Stonesa u Kaliforniji održan je 1969. godine, na auto-trkalištu u Altamontu. Nastup je završio tragično - u tučama između posjetitelja i stražara, mahom pripadnika Hell's Angelsa, poginule su četiri osobe.

XS
SM
MD
LG