Linkovi

Studij u Americi - što i kako? - 2003-02-04


Pred stranim studentima koji žele studirati u Sjedinjenim Državama mnoge su nedoumice i nepoznanice, kao što su: kako doći do informacija o američkim sveučilištima, kako odabrati onu pravu instituciju, koje testove treba položiti, koje službene dokumente treba pribaviti i kolika je cijena školovanja?

Na ta i slična pitanja odgovorit ćemo u ovoj seriji, u kojoj će biti riječi o stipedijama, pravilima vezanim za studente koji se školuju uz rad i uvjete poznavanje jezika. Nadalje, govorit ćemo o prijemnim ispitima i kako se pripremiti za njih, te gdje se u vlastitoj zemlji možete obratiti za pomoć.

U Sjedinjenim Državama postoji više od tri tisuće ustanova visokog obrazovanja. Neki prilozi govorit će o pojedinim školama i programima koji bi vas mogli zanimati, kao i o životu na američkom sveučilištu. Osim toga, objasnit ćemo kako se može studirati na američkom sveučilištu od kuće, putem kompjutera, te kako su teroristički napadi iz 2001. godine promijenili neka pravila za strane studente u Sjedinjenim Državama.

Da bismo pripremili ove priloge, razgovarali smo s državnim službenicima, stranim studentima i dužnosnicima sveučilišta u različitim krajevima Amerike. Većina studenata kaže da im je planiranje znatno pomoglo da uspiju na studiju, a cilj ove naše serije jest upravo pomoći vam pri tome. Stoga, ukoliko postoji tema u vezi sa studiranjem u SAD-u koja vas posebno zanima, pošaljite nam e-mail na adresu: studijuamerici@glasamerike.com

XS
SM
MD
LG