Linkovi

Doček hrvatskih rukometaša na Trgu bana Jelačića (3/2/03) - 2003-02-03


Pedesetak tisuća Zagrepčana dočekalo je danas, po hladnom vremenu, hrvatsku rukometnu reprezentaciju, pobjednike jučer završenog svjetskog prvenstva.

Hrvatski rukometaši, koji su na svjetsko prvenstvo u Portugalu ispraćeni kao outsideri, jučer su osvojili zlatnu medalju, pobjedivši u finalu Njemačku.

Rukometašima je doček priređen već na aerodromu Pleso, gdje ih je dočekao predsjednik Sabora RH Zlatko Tomčić.

Trener hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar je po dolasku izjavio: "Ponosan sam što sam zajedno s igračima donio zemlji zlato. Htio bih najprije zahvaliti svim igračima, koji su najzaslužniji, kao i svim mojim pomoćnicima i svima koji su nas podržali. Mislim da ova medalja treba biti na ponos Hrvatskoj, jer mi smo s jednom mladom reprezentacijom nadigrali cijeli svijet."

Pobjeda je doslovce Hrvatsku digla na noge. Lino Červar kaže da mu je bilo drago kad je čuo da su se djeca u Hrvatskoj identificirala s reprezentacijom, koja je bila najmlađa na svjetskom prvenstvu. "Reprezentacija je pokazala da mi Hrvati možemo kad hoćemo, kad smo svi zajedno. Neka nam to bude putokaz kako dalje razvijati našu zemlju, jer mislim da imamo najljepšu zemlju - samo što trebamo imati u sebe više povjerenja" - rekao je za Glas Amerike trener Červar.

Pobjedu hrvatske rukometne reprezentacije svjetski je rukomet dočekao sa simpatijama. Lino Červar o tome kaže: "Oduševili smo cijeli svijet, svi su nam na kraju držali palčeve. Ne samo zato što smo igrali najbolje, već i zbog našeg ponašanja i ponosa. Dečki se stvarno nisu dali, čak i kad su nas suci htjeli malo prevariti. Mislim da smo našoj zemlji donijeli ogromno zadovoljstvo. To je poticaj svima da još više dignemo našu državu, da damo više povjerenja našem narodu - koji je strašan narod, narod koji može sve."

Građani Hrvatske još su sinoć burno pozdravili pobjedu hrvatskih rukometaša. Na današnjem dočeku na Trgu bana Jelačića, uz petarde i bakljadu, njih pedesetak tisuća se zajedno s rukometašima zabavljalo dva sata, uz domaće estradne zvijezde među kojima je bio i neizbježni Marko Perković Thompson.

XS
SM
MD
LG