Linkovi

Prosper Karadžiću: 'Sjetite se Miloševića' (23/1/03) - 2003-01-23


Američki veleposlanik zadužen za pitanja ratnih zločina, Pierre Richard Prosper, izjavio je danas u Sarajevu da će Sjedinjene Države podržati mjere Visokog međunarodnog predstavnika za BiH, Paddya Ashdowna, usmjerene protiv čitave mreže kojom se osigurava potpora Radovanu Karadžiću, kao i još nekim optuženicima za ratne zločine.

"Što se tiče samog Radovana Karadžića mi smo spremni iskoristiti čitav niz različitih mjera u suradnji s visokim predstavnikom, kao i u suradnji s ostalim institucijama međunarodne zajednice. Ako želimo da se pitanja ratnih zločina više ne nadnose poput oblaka nad ovom zemljom, moramo privesti pravdi Radovana Karadžića. Isto je tako važno da Karadžić i ostali znaju da se haaški Tribunal neće zatvoriti dok se oni ne privedu pravdi" - rekao je američki diplomat.

Paddy Ashdown i veleposlanik Prosper nisu otkrili podrobnosti o tome kako će se razbiti mreža koja pruža potporu Radovanu Karadžiću, ali poručili su – citiramo - ”Sjetite se Miloševića i posljednjih dana njegovog režima!” Veleposlanik Prosper je potvrdio da će pitanje Karadžićevog uhićenja postaviti i sutra u Banjoj Luci, te je naglasio da "vlasti u Banjoj Luci moraju znati da je uhićenje Karadžića i njihova odgovornost."

XS
SM
MD
LG