Linkovi

Novo bin Ladenovo pismo? (20/1/03) - 2003-01-20


Jedan arapski list koji se izdaje u Londonu objavio je dio pisma koje je, navodno, napisao Osama bin Laden, čelnik al-Qaide, a u kojem se poziva muslimane da prekinu međusobne sukobe i udruže se protiv vanjskih neprijatelja koji napadaju islamski svijet.

Pismo sadrži poziv muslimanima da se "probude iz dugačkog sna i ispale svoje strijele na neprijatelje, a ne jedni na druge".

List je objavio da je pismo na 26 stranica dobio od jednog islamskog centra u Pakistanu koji ima bliske veze s al-Qaidom, terorističkom mrežom Osame bin Ladena.

******

Britanska anti-teroristička policija uhitila je sedam osoba tijekom racije na jednu džamiju u Londonu. Operacija je poduzeta u sklopu istrage nedavnog otkrića smrtonosnog otrova ricina u jednom londonskom stranu.

U džamiji nisu pronađene nikakve kemikalije.

Policija vjeruje da je džamija bila mjesto novačenja i pružanja potpore osumnjičenim teroristima. Džamija je sjedište Abu Hamze al-Masrija, svećenika rođenog u Egiptu, koji je u prošlosti izražavao podršku za Osamu bin Ladena. Za sada nije poznato nalazili se al-Masri među uhićenicima.

XS
SM
MD
LG