Linkovi

Senator Joseph Lieberman najavio kandidaturu za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke (13/1/03) - 2003-01-13


Demokratski senator Joseph Lieberman izjavio je da se planira kandidirati za predsjedničku nominaciju svoje stranke, na izborima 2004. godine.

Gospodin Lieberman, koji je na prošlim predsjedničkim izborima bio kandidat za dopredsjednika države, vijest o svojoj predsjedničkoj kandidaturi objavio je u gimnaziji u Stamfordu, u saveznoj državi Connecticut, gdje je bio učenik.

U govoru koji je jutros održao ovaj je konzervativni demokrat rekao da je “američka vizija budućnosti, američki san” u opasnosti – odnosno da mu prijete tiranski vladari u inozemstvu, ali i slaba ekonomska situacija u zemlji.

Ovim potezom, senator Lieberman se pridružio skupini od najmanje pet demokratskih političara koji će se natjecati za stranačku nominaciju za Bijelu kuću. Tu su među ostalim i njegovi kolege - senator John Edwards iz Sjeverne Karoline i senator John Kerry iz Massachussettsa.

Američka je javnost bolje upoznala senatora Joe Liebermana tijekom predsjedničke kampanje Ala Gorea, kada je bio kandidat za dopredsjednika.

Senator Lieberman prvi je američki političar židovskog podrijetla koji se našao na tako visokom položaju na izbornoj listi jedne od dviju glavnih američkih stranaka.

XS
SM
MD
LG