Linkovi

Bruno Šundov - košarkaš Boston Celticsa (12/1/03) - 2003-01-13


U košarkaškoj ekipi Boston Celtics ove godine igra Bruno Šundov, koji je prije toga igrao u Dallasu odnosno Indiani. Upitali smo ga da ocijeni dosadašnji tijek sezone u NBA-u.

Bruno Šundov: Što se osobnog učinka tiče sezona do sada ide dosta bolje nego što je to bilo u Indiani, dobivam minutažu i u rotaciji sam. Ne igram baš puno ali sam tu, jasno je da osobno još uvijek nisam zadovoljan i da to nije to ono kako bi to trebalo biti, ali mislim da će do sve doći s vremenom. Rezultat ekipe je za sada odličan.

Daniel Zenko: Kada uspoređujete košarku kakva se igra u Europi s američkom, koja bi po vama najveća razlika?

Bruno Šundov: Ovdje se više igra jedan na jedan i to više showtime i cirkus, u Europi je igra dosta sporija, igraju se duži napadi, ovdje je pravilo ako si slobodan ti šutiraš, to je razlika između NBA-a i Europe. Kada netko dođe sa strane pa vidi kako se ovdje igra se pita: pa kako to ovi igraju, kako ovaj može šutirati 5-6 puta zaredom i promašiti i da mu se ništa ne kaže, međutim to je NBA i to je tako. Dosta ljudi to ne razumije taj drugačiji sistem, u Europi da to napraviš završio bi na klupi, a ovdje je to normalna stvar, ovdje ako imaš otvoren šut ti si dužan pucati.

Daniel Zenko: U NBA-u je sada pomalo došlo do smjene generacija. Po vama tko su najperspektivniji od ovih mladih nada, tko bi od tih igrača mogao za par godina biti na razini onih starih veličina?

Bruno Šundov: To su McGrady, Novitzki, tu je i Kobe… ima dosta mladih igrača, to je sada ta tranzicija i oni u ovom trenutku daju svoj učinak, od europskih igrača Gasol može puno učiniti, također i Tony Parker iz San Antonija, a i Ginobili.

Daniel Zenko: Što se tiče svakodnevnog života kako ste se privikli na Boston, kako vam se tu sviđa?

Bruno Šundov: Ma svugdje je to manje više isto, svi su ti gradovi slični. Kad si toliko zauzet s trenizima i svime time dođe ti na isto. Ovdje je možda malo hladnije nego u Indiani. Možda mi je malo draži Boston, veći je grad uz more je i nekako je sve prirodnije kao u Splitu gdje sam živio tako da mi se je možda lakše prilagoditi na Boston nego na Indianu gdje jedostavno nema ništa samo je ravnica koja liči na Slavoniju.

Daniel Zenko: Da li vas ponekad muči nostalgija?

Bruno Šundov: A bože moj, naravno da me muči nostalgija, nedostaju mi prijatelji, familija i sve to, ali ovo je posao, ovo je ono što radim i moram biti profesionalac odraditi to do kraja. U najgoru ruku u ljeto si doma tako da jedostavno živiš ovih pet, šest, sedam mjeseci za ljeto tako da i nije tako strašno.

XS
SM
MD
LG