Linkovi

Maurice Gibb, 1944. - 2003. (13/1/03) - 2003-01-13


Svijet glazbe danas odaje počast Mauriceu Gibbu, sinoć preminulom članu Bee Geesa - jedne od najpoznatijih vokalnih skupina šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

59-godišnji Maurice Gibb Bee Geese je zadužio upravo ovim vokalima visokog registra, a svirao je i bas gitaru i orgulje. Grupu Bee Gees tvorila su tri brata – Robin, Barry i Maurice Gibb. Maurice Gibb preminuo je sinoć, u bolnici u Miami Beachu, u koju je dovezen nekoliko dana prije, zbog zapletaja crijeva. Pred početak operacije, pod anestezijom, doživio je srčani udar.

Bee Geesi su počeli nastupati 1966. u Engleskoj, po povratku iz Australije u koju su s roditeljima odselili kao dječaci. Krajem sedamdesetih postigli su gotovo planetarnu slavu, svojim disco-hitovima “Night Fever”, “More Than A Woman” i “How Deep is Your Love”.

Album je prodan u više od 40 milijuna primjeraka, najbolje prodavani album filmske glazbe u povijesti. Nakon što je, početkom osamdesetih, disco-manija jenjala, braća Gibb su počeli skladati hitove za druge izvođače – primejrice Barbaru Streisand, Dianu Ross, Kennya Rodgersa i Dolly Parton.

XS
SM
MD
LG