Linkovi

Haaški Tribunal: Ante Gotovina je u Bosni i Hercegovini (8/1/03) - 2003-01-08


Haški sud je danas nastavio rad nakon pauze za božićne i novogodišnje praznike. Na konferenciji za tisak u Tribunalu priopće je da se, po Tribunalovim podacima, bjegunac pred pravdom Ante Gotovina skriva u Bosni i Hercegovini, dakle na SFOR-ovom području.

Tužiteljstvo se i dalje angažira kako bi osiguralo Gotovinino izručenje Haagu, kazala je glasnogovornica Florence Hartmman.

Drugog optuženog hrvatskog građanina, Janka Bobetka, na traženje će Tužiteljstva pregledati nezavisni liječnički tim kao bi potvrdio ili zanijekao nemogućnost umirovljenog generala HV-a da se pojavi pred sudom ili prisustvuje sudskom procesu.

Sudsko vijeće koje vodi slučaj Bobetko u ovome je smislu donijelo rješenje čiji je sadržaj "povjerljiv", kazala je predstavnica Tužiteljstva.

Glasnogovornik suda je pak podsjetio da u Tribunalu imaju većih briga s optuženima nego što im to stvaraju dva trenutna hrvatska "slučaja". Čak i da izruči Milana Milutinovića – o čemu se naveliko priča - Beograd ni izdaleka nije ispunio obaveze jer je, po podacima Tribunala, u Srbiji najmanje 12 bjegunaca s haaškom otpužnicom.

XS
SM
MD
LG