Linkovi

Demokrati objavili prijedlog ekonomskih mjera (7/1/03) - 2003-01-07


Dok se predsjednik Bush priprema predstaviti svoj paket stimulativnim ekonomskih mjera vrijedan 600 milijardi dolara, demokrati su svoju inicijativu iznijeli dan ranije. Demokratska čelnica u Zastupničkom domu, Nancy Pelosi osvrnula se na ono što je za sada poznato o planu koji će ponuditi Bijela kuća.

"Predsjednikov plan ne stimulira ekonomiju i ne otvara nova radna mjesta. Naš prijedlog to čini. On stvara mogućnost - prema skromnim procjenama - za otvaranje milijun novih radnih mjesta. On također štiti domovinsku sigurnost, pomaže saveznim državama, pomaže ljudima koji su bez posla.”

Predstavnici demokratske stranke kažu kako je predsjednik zakasnio s odgovorom na američke ekonomske probleme, kao i to da njegov prijedlog ide u korist bogatijem sloju Amerikanaca. Namjere predsjedničkog prijedloga pokušao je pojasniti glasnogovornik Bijele kuće Ari Fleischer izjavom kako predsjednik s nestrpljenjem očekuje iznošenje svog plana koji će pomoći smanjenu poreza za sve Amerikance, to dati poticaj američkoj ekonomiji. Ovaj plan bi trebao također potaknuti gospodarski rast.

XS
SM
MD
LG