Linkovi

Predsjednik Bush najoštrije osudio teroristički napad u Tel Avivu(6/1/03) - 2003-01-06


U napadu izraelskih helikoptera na pojas Gaze, projektilima je gađana jedna metaloprerađivačka radionica. Raketiranje je izvršeno samo nekoliko sati nakon što je u dva samoubilačka bombaška napada u središtu Tel Aviva ubijeno najmanje 24 ljudi. Izraelske su vlasti priopćile da je gađana radionica korištena za proizvodnju oružnja. Borbeni su helikopteri izvršili napad dok je izraelski premijer Ariel Sharon predsjedao hitnom sastanku najužeg kabineta, na kojem su se ministri dogovorili da nastave vršiti pritisak na Palestince da obustave terorističke napade.

Izrael je za bombaške napade optužio “terorističke grupe” koje – kako je naglašeno – podržava palestinski čelnik Yasser Arafat. Palestinski su dužnosnici zanijekali tu tvrdnju, a dvije radikalne palestinske skupine – Islamski džihad i Brigade mučenika Al-Aqse – preuzele su odgovornost za napade.

Glasnogovornica Bijele kuće Claire Buchan priopćila je da je predsjednik Bush najoštrije osudio napade. Ona je rekla da napadači imaju za cilj onemogućiti mirovni proces, što – kako je naglasila - predsjednik neće dopustiti. Glasnogovornica Bijele kuće je ponovila stajalište administracije da nedužni ljudi imaju pravo na život u sigurnosti. Gospođa je Buchan priopćila novinarima da je predsjednik saznao za najnoviju tragediju u Izraelu dok je bio na putu iz Texasa u Washington.

XS
SM
MD
LG