Linkovi

Američke televizijske serije sve slabije prolaze u inozemstvu (2/1/03) - 2003-01-02


"New York Times” javlja da su američke televizijske serije diljem svijeta počele gubiti na popularnosti. Točnije, umjesto u udarnim terminima, američke se serije sve više prikazuju u kasnim satima, dok se u najgledanijim terminima počinju prikazivati lokalni televizijski proizvodi. Stručnjaci ukazuju da su američke serije, između ostaloga, postale preskupe za lokalne televizije diljem svijeta. Primjerice, jedna britanska televizijska postaja pristala je platiti milijun i pol dolara za samo jednu epizodu animirane serije “The Simpsons” – piše “New York Times”.

Na zapadnoj obali, “Los Angeles Times” donosi opširan članak o utjecaju američkog ekonomskog embarga na život na Kubi. Napušteni od sovjetskih mentora i izolirani nakon više od 40 godina američkog embarga, prosječni Kubanci se – piše “Times” – danas bore kako bi prehranili svoje obitelji. Kuba je nekada bila jedna od najbogatijih južnoameričkih zemalja, a danas je jedna od najsiromašnijih. Mnogi njeni stanovnici mjesečno zarađuju tek po nekoliko dolara i ne mogu priuštiti da kupuju hranu u trgovinama u kojima se plaća američkim dolarima.

“Washington Post” jutros svoje čitatelje upoznaje s prvom prinovom u Washingtonu u 2003. Djevojčica rođena minutu nakon ponoći u lokalnoj bolnici posebna je ne samo po trenutku dolaska na svijet, već i po tome što ima – dvije mame. Beba je naime bila začeta uz pomoć umjetne oplodnje u jednom homoseksualnom ženskom paru. Biološki otac je – kako je priopćeno – prijatelj ove neobične obitelji. Podatak da je “prva washingtonska beba u novoj godini” iz “alternativne obitelji” odražava rastući trend. Naime, sve veći broj lezbijskih parova živi s djecom – piše “Washington Post”.

XS
SM
MD
LG