Linkovi

Powell: odluka o napadu na Irak još nije donijeta (30/12/02) - 2002-12-30


Američki i britanski ratni zrakoplovi nastavljaju s gotovo svakodnevnim gađanjem ciljeva u dijelovima Iraka nad kojima se nalazi takozvana zona zabrane letenja. Ministar obrane Donald Rumsfeld je prošlog tjedna zapovijedio da se u to područje kao pojačanje upute tisuće vojnika, još dva nosača zrakoplova s pratećim brodovima, kao i deseci borbenih zrakoplova. Time će se udvostručiti sadašnji broj od 50 tisuća vojnika u tom području.

Unatoč jačanju vojne nazočnosti, državni tajnik Colin Powell je u intervjuu televizijskoj mreži Fox izjavio da predsjednik George Bush nije donio konačnu odluku o tome hoće li se napasti Irak te da se nada miroljubivom rješenju. Powell je nadalje izjavio da je razmještanje snaga mjera predostrožnosti za slučaj potrebe poduzimanja nužnih akcija.

U drugom intervjuu,televizijskoj mreži CBS, gospodin je Powell rekao da Sjedinjene Države svakodnevno dostavljaju obavještajne podatke inspektorima Ujedinjenih Naroda koji u Iraku tragaju za oružjem masovnog uništavanja.

XS
SM
MD
LG