Linkovi

WP: Liberija i Burkina Faso pomogli al-Qaidinim operativcima (29/12/02) - 2002-12-29


U pregledu jutrošnjih izdanja novina u Washington Postu nailazimo na tekst u kojem se tvrdi da su pripadnici al-Qaidine terorističke mreže za svoje financijske transakcije koristili zaštitu dviju afričkih država. Istražitelji iz više europskih zemalja su – prema pisanju lista – zaključili da je liberijski predsjednik Charles Taylor primio milijun dolara da bi pružio utočište najmanje dvojici operativaca al-Qaide i to nekoliko mjeseci prije terorističkih napada na New York i Washington.

Ti su se teroristi slobodno kretali izmedju Liberije i rezidencije predsjednika susjedne Burkine Faso. U pregledu jutrošnjih izdanja novina u Washington Postu nailazimo na tekst u kojem se tvrdi da su pripadnici al-Qaidine terorističke mreže za svoje financijske transakcije koristili zaštitu dviju afričkih država. Istražitelji iz više europskih zemalja su – prema pisanju lista – zaključili da je liberijski predsjednik Charles Taylor primio milijun dolara da bi pružio utočište najmanje dvojici operativaca al-Qaide i to nekoliko mjeseci prije terorističkih napada na New York i Washington.

Ti su se teroristi slobodno kretali izmedju Liberije i rezidencije predsjednika susjedne Burkine Faso. U zapadnoj Africi su se operativci al-Qaide uključili u trgovinu dijamantima – nastavlja vašingtonski list, tvrdeći da je ta aktivnost počela još 1998.godine.

U New York Timesu nailazimo na članak koji bilježi oštre osude navodnog prvog kloniranja ljudskog bića. Kritike koje su se u Sjedinjenim Državama čule odmah nakon objavljivanja vijesti o kloniranju, stigle su iz znanstvenih krugova, Kongresa i širokog javnog mnijenja. “Ovo je vrlo tužan dan za znanost” – izjavio je direktor instituta u Massachussettsu koji istražuje kloniranje, ali ne ljudskih bića. New York Times upozorava da će navodno kloniranje jedne djevojčice ići u prilog vjerske desnice i protivnika pobačaja, koji će iskoristiti otpor prema kloniranju za zaustavljanje svakog istraživanja na tom polju. Američki znanstvenici takodjer upozoravaju na opasnost da se kloniranjem živih bića otvara put stvaranju djece s genetskim poremećajima.

XS
SM
MD
LG