Linkovi

Bill Frist - novi čelnik republikanske većine u Senatu Sjedinjenih Država (23/12/02) - 2002-12-23


Republikanski zastupnici u Senatu Sjedinjenih Država izabrali su novog čelnika. To je senator Bill Frist iz savezne države Tennessee.

Senator Frist zamijenio je Trenta Lotta koji je podnio ostavku prošli tjedan, nakon izjave koju su mnogi doživjeli kao podršku rasnoj segregaciji.

Pedesetogodišnji Bill Frist, po zanimanju liječnik, smatra se vrlo bliskim saveznikom predsjednika Busha i njegovih savjetnika.

Bill Frist, poznati američki kardiokirurg, upravo služi svoj drugi mandat u Senatu Sjedinjenih Država. Posljednje dvije godine Bill Frist je bio čelnik Izbornog stožera Republikanske stranke u Senatu, te član niza senatskih odbora.

Gospodin Frist je prvi liječnik koji je izabran u Senat u posljednjih sedamdeset godina. Smatra ga se jednim od najutjecajnijih senatora, pogotovo kada se raspravlja o zdravstvenoj problematici. Bill Frist je također pokazao da je u stanju surađivati s kolegama iz Demokratske stranke. Njegove profesionalne kvalitete liječnika došle su do izražaja u jesen prošle godine, kada je Kongres Sjedinjenih Država zaprimio niz pošiljki antraksa.

Bill Frist je diplomirao 1974. godine na sveučilištu Princeton, a medicinski je fakultet - koji je u Americi poslijediplomski studij - završio četiri godine kasnije, na sveučilištu Harvard.

Otac Billa Frista, također poznati kirurg, osnivač je najvećeg lanca privatnih bolnica u Sjedinjenim Državama.

Bez obzira na službu u Senatu, Bill Frist i dalje povremeno prakticira svoju profesiju, pogotovo u humanitarne svrhe. Često putuje u južni Sudan gdje besplatno obavlja operacije srca. U slobodno vrijeme, senator Frist pilotira te sudjeluje u utrkama maratona.

XS
SM
MD
LG