Linkovi

Predsjednik Bush obilježava sezonu blagdana u Washingtonu  (5/12/02) - 2002-12-05


Predsjednik Bush obilježava sezonu blagdana u Washingtonu nizom svečanosti koje prikazuju različite religije koje se prakticiraju u Sjedinjenim Državama. Predsjednik će sudjelovati u svečanostima obilježavanja Božića, kraja Ramazana, kao i židovske proslave Hanukke.

U svim predsjednikovim obraćanjima ljudima raznih vjera jedna se tema stalno ponavlja - ovo je vrijeme molitvi i mira. Gledajući dvije djevojčice koje su u Bijeloj Kući palile svijeće na menori za Hanukku, predsjednik je govorio o značenju židovske 'svečanosti svjetla'. "Sva godine, Hanukka donosi poruku nade da će svjetlo pobijediti tamu, da će dobrota prevladati zlo i da će vjera postići čuda".

On je istaknuo da Hanukka slavi pobjedu nad tlačenjem i čudo koje se dogodilo kada je ulje u svjetiljci, dovoljno da svijetli samo jedan dan, svijetlilo osam dana. "Danas duh tih ranih domoljuba živi u državi Izrael i u čitavoj židovskoj zajednici, kao i među svim hrabrim ljudima koji se bore protiv nasilja i terora".

Predsjednik je u molitvi poželio da vrijeme svjetla isto tako bude i vrijeme mira. Danas će predsjednik tu poruku mira, vjere i sućuti prenijeti u washingtonski Islamski Centar, gdje će održati govor povodom Bajrama, svečane proslave kraja svetog mjeseca Ramazana. Navečer, predsjednik će se pridružiti građanima, ispred Bijele kuće, na tradicionalnom paljenju svjetala na nacionalnom božićnom drvcu.

XS
SM
MD
LG