Linkovi

Bombaški napadi u Indoneziji i Pakistanu (5/12/02) - 2002-12-05


Snažna bomba eksplodirala je u uredu počasnog konzula Makedonije u Karačiju i usmrtila tri osobe. Pakistanska policija je priopćila da su tijela tri osobe jutros izvučene iz ruševina. Jedna od žrtava je – kako se čini – ubijena prije no što je detoniran eksploziv. Do sada nitko nije preuzeo odgovornost za eksploziju za koju policija vjeruje da je bila namjerno izazvana.

Najmanje troje ljudi je poginulo, a veći broj ih je ranjen u dvjema eksplozijama u indonezijskom gradu Makassar. Policija je priopćila da je do prve eksplozije došlo u McDonald’sovom restoranu, dok je druga bomba eksplodirala u jednoj auto-kući. Do sada nitko nije preuzeo odgovornost za ova dva najnovija bombaška napada.

Mađarska policija naredila je da se u Budimpešti zatvori prodavaonica namještaja iz lanca najvećeg svjetskog proizvodjača namještaja – IKEA. Do policijskog je naloga došlo nakon anonimne dojave da je u trgovini podmetnuta bomba. Stručnjaci za eksploziv temeljito su pretražili IKEinu trgovinu, ali nikava eksplozivna naprava nije pronađena. Dan ranije u dvijema trgovinama namještajem iz istog lanca u Nizozemskoj pronađene su bombe, od kojih je jedna eksplodirala i ranila dvojicu policajaca.

XS
SM
MD
LG