Linkovi

Donacije za Golden Gate Bridge (29/11/02) - 2002-11-29


Pogled na jutrošnja izdanja američkih novina pokazuje da prevladavaju, posve u skladu s postblagdanskim raspoloženjem, lakše teme. “New York Times”, primjerice, piše o financijskim nevoljama koje muče upravu mosta Golden Gate, u San Franciscu što zbog općenito nepovoljne ekonomske situacije, a što zbog nepredviđenih troškova nakon prošlogodišnjih terorističkih napada u Sjedinjenim Državama.

Nakon povećanja mostarine za dva dolara, ranije ove godine, pokazalo se da to još nije dovoljno za namirivanje svih troškova. Za održavanje i normalan rad uprava mosta Golden Gate mora namaknuti još nekoliko stotina milijuna dolara. U nedostatku bilo kojeg drugog načina za financiranje, uprava mosta laća se posljednjeg sredstva - škrabica za milodare, piše “Times”. Naime, uz pješačke prilaze mostu bit će postavljene kutije s pozivom za makar i najmanje priloge koje posjetitelji mogu pružiti. Svaki će dolar biti dragocjen, kažu iz uprave mosta, i dodaju: Ne mora niti biti dolar; može biti jen, ili franak, ili euro.

Na stranicama najtiražnijeg američkog dnevnog lista, “USA Today”, a povodom jučerašnjeg blagdana Dana zahvalnosti, čitamo što su čitatelji tog lista smatrali stvarima u svom životu na kojima su zahvalni. Mnogi su zahvalni na zdravlju ili povratu zdravlja. Jedna čitateljica za ovaj je blagdan najveću zahvalnost posvetila obitelji koja je darovala srce preminulog člana za transplantaciju njezinom suprugu, spasivši mu tako život. Jedan je bračni par zahvalan na ostvarenju dugogodišnje želje - usvajanju djeteta.

Jedna je njujorška obitelj zahvalna na rođenju djeteta, 11. rujna ove godine, što im je, kažu, vratilo vjeru, izgubljenu u tragediji koja se dogodila točno godinu dana prije toga. Jedan je čitateljica zahvalna što je otkrila prave dimenzije ljubavi svoje obitelji - premda se liječi od raka, kaže da joj je protekla godina bila najsretnija u životu, jer je shvatila koliko znači svom suprugu i sinu. Neki su sretni i s mnogo manjim stvarima u svom životu. Jedna je obitelj zahvalna što ima ugodne susjede; druga, pak, što joj se u protekloj godini nije dogodilo ništa neugodno. Jedan je čitatelj, međutim, sretan i zahvalan što si je kupio naslonjač na razvlačenje Lazy Boy!

XS
SM
MD
LG