Linkovi

Predsjednik Bush  do posljednjeg trenutka provodio kampanju  (5/11/02) - 2002-11-05


Uoči današnjih izbora predsjednik Bush je do posljednjeg trenutka provodio kampanju za republikanske kandidate. Iako ime gospodina Busha danas nije na glasačim listićima, rezultat bi mogao imati ogromne posljedice na njegov predsjednički prestiž.

Uoči izbora predsjednik je posjetio nakratko države Iowa, Missouri i Arkansas prije negoli je otputovao u svoju domicilnu državu Teksas. Cilj - da potakne glasače da danas iziđu na izbore i glasuju za republikanske kandidate kao što je senator iz Arkansasa Tim Hutchinson. "Najbolja stvar za Arkansas, a i najbolja stvar koja se može dogoditi Americi je da ponovno izaberemo Tim Hutchinsona za savezni Senat".

U posljednjim trenucima ovih izbora, glavni naglasak je na odazivu glasača. Još uvijek postoji mnogo izbornih utrka koje su izjednačene i u kojima tek nekoliko glasova može izmijeniti ishod. A te utrke mogle bi odlučiti i o tome tko će kontrolirati Kongers Sjedinjenih Država. "Tražim od vas da tijekom sljedeća 24 sata iziđete na izbore i glasujete, i bit ćete iznenađeni s onim što će se dogoditi u utorak".

Predsjednik će današnji dan provesti na svom ranču u Teksasu, a glasovat će u obližnjem mjestu Crawfordu. Njegovi savjetnici su priopćili da će se vratiti u Washington navečer, odakle će pratiti konačne rezultate izbora.

XS
SM
MD
LG