Linkovi

Optužene snajperiste odalo pismo? (26/10/02) - 2002-10-26


"Washington Post” na naslovnici piše o pismu, koje su optuženi snajperisti ostavili iza jednog od svojih napada. “Post” je u međuvremenu došao do kopije tog pisma, u kojem napadači u detalje opisuju svoje ranije pokušaje kontaktiranja s policijom, svoje zahtjeve i svoje daljnje ubilačke planove.

Stručnjaci kažu da ih je pismo iznenadilo svojim relativno složenim stilom, a pogotovo – ozbiljnošću. Početak pisma “ukrašen” je zvjezdicama, a neki izrazi iz pisma uobičajeni su u engleskom kakav se govori na Jamajci. Ipak, stručnjaci vjeruju da je pravi autor pisma ipak 41-godišnji John Allen Mohammad, a ne njegov mladi štićenik. Kako piše “Post”, pismo, pronađeno iza napada u Ashlandu, u saveznoj državi Virginiji, neuobičajenim je bogatstvom detalja omogućilo istražiteljima da uđu u trag napadačima.

“New York Times”, kao i ostali vodeći američki dnevni listovi, danas prostor na naslovnici posvećuje senatoru Paulu Wellstoneu, koji je jučer poginuo u zrakoplovnoj nesreći. “Times” senatora Wellstonea naziva simbolom liberalizma. Njujorški dnevnik podsjeća da je Wellstone podržavao zakonske prijedloge koji su išli u prilog siromašnima, poljoprivrednicima i sindikatima, da se zalagao za zdravstvenu skrb za sve i protivio uporabi sile protiv Iraka – kako 1991. tako i danas. Kolege u Senatu sjećaju ga se kao skromnog čovjeka, koji je živio od svoje plaće, a washingtonski novinari ga pamte po pozivu koji je prvog dana svojeg mandata uputio jednom od njih – nazvao je da bi doznao gdje može večerati jeftino.

XS
SM
MD
LG