Linkovi

Tužitelji  se pripremaju podići optužnicu protiv uhićenih  (25/10/02) - 2002-10-25


Organi gonjenja pripremaju se podići optužnicu protiv dvojice osumnjičenih za niz snajperskih napada u području Washingtona. U jučerašnjem pojavljivanju pred sudom John Allen Muhammad je tek optužen zbog prekršaja vezanih uz posjedovanje oružja, dok je mladić John Lee Malvo zasad zadržan u pritvoru kao materijalni svjedok.

Policija je priopćila da su četrdeset jednogodišnji John Allen Muhammad i sedamnaestogodišnjii John Lee Malvo i službeno osumnjičenici u slučaju washingtonskog snajpera. Uhićeni su rano jučer ujutro po američkom vremenu dok su spavali u jednom odmorištu za vozače u saveznoj državi Maryland, oko osamdeset kilometara od grada Washingtona. Šef policje okruga Montgomery Charles Moose, ujedno i osoba na čelu posebnih policijskih snaga koje istražuju snajperske napade, priopćio je sinoć na tiskovnoj konferenciji da je puška pronađena u njihovom automobilu povezana balističkim putem s oružjem koje je korišteno u većini snajperskih napada. "Nismo popustili pred terorom. Da, svi smo bili uzbuđeni. No na kraju je pozitivno razmišljanje pobijedilo".

Ekipa tužitelja danas će održati sasatanak kako bi izradila planove zan podizanje optužnice protiv ove dvojice. U međuvremenu, ovdje u Washingtonu, stanovnicima kao da je odlaknulo nakon tri tjedna napada u kojima je ubijeno deset, a teško ranjeno troje ljudi.

XS
SM
MD
LG